Reliance

Koen

Koen De Bisschop (Dendermonde, 1978) is advocaat sinds 2001. Hij wordt aanbevolen door Legal 500 en door Chambers Europe.

Hij beoefent alle aspecten van het human resources-recht en zijn voorkeurmateries zijn adviesverlening aan bedrijven inzake tewerkstelling (op nationaal en internationaal niveau) en internationale mobiliteit (met inbegrip van immigratie), het uitdenken van competitieve salarisstructuren en data protection. Hij verleent ook advies aan kaderleden en bedrijfsleiders over hun arbeids- of managementovereenkomst, met inbegrip van de financiële aspecten. Bovendien heeft hij een jarenlange ervaring opgebouwd binnen de begeleiding van vennootschappen en advocatenkantoren inzake de aspecten van het arbeidsrecht en pensioenen naar aanleiding van fusies en overnames (M&A) en herstructureringen.

Koen heeft gestudeerd aan de universiteiten van Namen (België), Durham (VK) en Leuven (België). Hij is eveneens houder van een postgraduaat in de bedrijfskunde, behaald aan de Universiteit van Leuven (2005).

Zijn werktalen zijn Nederlands, Frans en Engels.

Van 2001 tot 2006 heeft Koen zijn beroep als advocaat uitgeoefend binnen het departement arbeidsrecht van het internationaal advocatenkantoor Linklaters (voorheen De Bandt, Van Hecke & Lagae). Van 2006 tot 2009 leidde hij de afdeling sociaal recht van het internationaal advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer te Brussel. In 2009 heeft hij samen met Edward Carlier Reliance opgericht.

Koen

T : +32 (0)15 63 66 43
M : +32 (0)472 99 54 06
koen.debisschop@reliancelaw.be